CONFERINȚĂ DE PRESĂ LA RUSE PENTRU PREZENTAREA PROIECTULUI TRANSFRONTALIER DE MODERNIZARE A UNOR STRĂZI DIN GIURGIU ȘI RUSE

CONFERINȚĂ DE PRESĂ LA RUSE PENTRU PREZENTAREA PROIECTULUI TRANSFRONTALIER DE MODERNIZARE A UNOR STRĂZI DIN GIURGIU ȘI RUSE

La mai bine de o săptămână de la conferința de lansare a proiectului transfontalier “Dezvoltarea sistemului de transport în cadrul Euroregiunii Ruse-Giurgiu pentru o mai bună conectivitate cu reţeaua de transport TEN-T”, ce s-a desfășurat la sediul Primăriei Giurgiu, astăzi, la Ruse, a avut loc un eveniment asemănător, pentru diseminarea proiectului în rândul cetățenilor bulgari.

Echipa de proiect română însoțită de viceprimarul Ionuț Cioacă a fost prezentă la eveniment, prezentând alături de partenerii bulgari beneficiile pe care acest proiect le va aduce ambelor orașe.

În Municipiul Ruse proiectul vizează reabilitarea şi modernizarea în întregime a Bulevardului Lipnick, începând la sensul giratoriu cu bulevardul “Tsar Osvoboditel” și până la intersectie cu bulevardul “Bulgaria”, în timp ce la Giurgiu vor fi reabilitate şi modernizate șase tronsoane de drum de pe Bd. București, Șoseaua Prieteniei, str. 1 Decembrie 1918 și Bd. Mihai Viteazul.

Proiectul a fost depus și câștigat de primăriile Giurgiu și Ruse în cadrul Programului INTERREG V-A România-Bulgaria 2014-2020, Axa Prioritară 1 – O regiune bine conectată, Obiectiv Specific 1.1 – Îmbunătățirea planificării, dezvoltării și coordonării sistemelor de transport transfrontalier pentru o mai bună conectare la rețeaua de transport TEN-T. Bugetul total eligibil al proiectului este de 7.835.520,28 Euro, din care contribuţia Uniunii Europene este de 6.660.192,23 Euro (prin Fondul European de Dezvoltare Regională).

Pentru municipiul Giurgiu bugetul eligibil alocat este de 4.616.531,89 Euro, din care:

– 3.924.052,10 Euro (85 %) – finanţare prin Fondul European de Dezvoltare Regională

– 600.102,99 Euro (13 %) – finanţare de la Bugetul de Stat

– 92.376,80 Euro (2%) – contribuţia proprie a Primăriei Municipiului Giurgiu

Ultima modificare: 04.12.2018 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul PROIECȚII DE FILME EDUCATIVE ÎN UNITĂȚILE DE ÎNVĂȚĂMÂNT DIN GIURGIU

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.